Komandir uniformisane policije Kantona Sarajevo: “Policija nema jednakost sa sigurnošću”

Građani potreseni nakon stradanja mladića 19-godišnjeg Farisa Pendeka.

Ovaj tragičan događaj potresao je javnost širom Bosne i Hercegovine. Pored porodice i prijatelja nastradalog, mnogi su se s tugom u srcu oprostili od devetnaestogodišnjaka. Mnogi od njih su ljuti i razočarani u sistem.

Džafer Hrvat, komandir uniformisane policije Kantona Sarajevo govorio je o sigurnosnoj situaciji u KS, te o ubistvu devetnaestogodišnjaka.

“Naravno da nisam ni sretan ni zadovoljan zbog takvih događaja, mislim da trebamo ovdje javnosti pokazati odnosni istaći da policija nema jednakost sa sigurnošću. Segment sigurnosti koji se kreira kroz nadležnosti uprave policije, dakle taj segment sigurnosti koji se ostvaruje kroz nadležnost uprave policije nam statistički ne izgleda tako loše”, kaže Hrvat.

Ja kada posmatram i kada ističem statistiku Uprave policije odnosno ono što bilježi policijski službenici Uprave policije sigurnosna situacija ne izgleda zabrinjavajuće i recimo da smo u segmentu imovinskog kriminaliteta bilježimo bolje rezultate za 2023. godine nego što je to bilo u predhodnoj godini.

Ono što mene zabrinjama u kriminalitetu je veliki procenat povratnika”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79