Kome su u Sarajevu umanjeni za 10 posto januarski račun za grijanje

Na adrese korisnika Toplana Sarajevo stigli su računi za januar ove godine, a neki tvrde da im nije umanjen račun za deset posto kako su obećali u ovom javnom preduzeću.

Glasnogovornik Toplana Ženja Ljubuškić, kazao je da je svima koji imaju pravo umanjen račun za deset posto i pojasnio:

– Nakon završetka poslovne godine, urađenih analiza i konsolidacije poslovanja, Uprava KJKP Toplane Sarajevo donijela je odluku o umanjenju januarskog računa korisnicima za 10 posto. Odluka je donesena zbog činjenice da su vremenske prilike u oktobru 2019. godine bile povoljne, te da je u tom mjesecu bila umanjena isporuka toplotne energije. Svi naši korisnici koji grijanje plaćaju paušalno umanjen je račun za 10 posto. Na uplatnom nalogu neredovnim platišama za grijanje, to umanjenje se ne primjeti na nalogu, ali umanjeno je na saldu, jer imaju mnogo dužni pa ne vide da je januarski račun umanjen za deset posto – kazao je Ljubuškić.

Toplane umanjuju januarski račun za 10 posto

U stanovima u kojima imaju ugrađeni mjerači, umanjenja računa za deset posto neće biti, jer ovi naši potrošači plaćaju onoliko koliko potroše energije za grijanje, dodao je Ljubuškić za Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79