Komercijalna banka Banjaluka mijenja ime nakon što je prodata Poštanskoj štedionici Srbije

Komercijalna banka Banjaluka krajem januara mijenja ime nakon što je prodata Poštanskoj štedionici Srbije, saznaje portal CAPITAL.

Odluka o očekivanoj promjeni naziva u Banka Poštanska štedionica kao što je to u Srbiji, trebala bi da bude donesena na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara Komercijalne banke koja je zakazana za 24. januar 2022. godine.

Pored novog naziva, banka bi trebalo da dobije i novi Statut, kao i da definiše politiku naknada zaposlenih u banci.

Prethodno je tokom decembra razriješen Nadzorni odbor u kojem su bili Damir Kuder, Marjeta Zver Cankar, Vesna Pogačar, Mirjana Stojanović Trivanović i Dejan Mikerević.

U novi Nadzorni odbor, na period od četiri godine, imenovani su Bojan Kekić kao predsjednik NO, Nataša Marković, Marko Matić, Veselin Kotur, dok je od starih članova NO povjerenje opet dobio Dejan Mikerević.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je kako je Banka Poštanska štedionica Beograd okončala proces preuzimanja Komercijalne banke Banjaluka čiji je 100 odstotni kapital od 62,7 miliona maraka kupila za 43 miliona KM.

CAPITAL je o ovoj akviziciji je prvi pisao u junu 2021. godine, kada je Poštanska štedionica uputila pismo namjere u Ljubljanu – NLB Grupi koja je vlasnik matične Komercijalne banke Beograd.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79