Komesar Halilović objasnio kako su našli Gačića i opisao detalje

Sarajevski specijalci likvidirali su danas serijskog ubicu Edina Gačića koji je u bijegu već danima.

Mevludin Halilović objasnio je detaljno kako je vođena istraga i kako su došli do Gačića.

“Na osnovu dokaza već smo desetog imali rasvijetljeno djelo. Pod nadzorom FUP-a formirali smo štab i udružili snage u potrazi za ubicom policajca i građana kod Konjica. Puno je bilo informacija oko lokacije i kretanja lica, ali sinoć informacija od strane OSA-e koja je podijeljena sa rukovodiocima policijskih agencija na terenu, rezultiralo sačinjavanjem plana na nivou operativnog štaba, u jutarnjim satima krenula je realizacija plana, krenulo se u pregled i pretres šireg lokaliteta u općini Hadžići i Kiseljak. U posljepodnevnim satima se došlo do relevantnog traga koji je doveo do izvršioca krivičnog djela. Nije se htio predati na poziv policije, i došlo je do upotrebe vatrenog oružja, te je lice lišeno života u razmjeni vatre koja je uslijedila, lakše je povrijeđen službenik policije, radi se o okrznuću, a policajac je van životne opasnosti, i trenutno se nalazi na terenu”, kazao je komesar Halilović.

Zahvalio se građanima na saradnji, razumijevanju i strpljenju, i poručio da policijske snage u Federaciji mogu izvršiti bilo kakav zadatak, što je pokazala i ova situacija.

Nije odgovorio na pitanje da li je Gačić imao pomagače, a odgovore će dati nakon istrage.

Lani pomagala Gačiću nakon robije, sinoć u strahu: Milicioneri iz Sarajeva sve mi ispreturali, uletiše i među koze…

Fokus
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79