KOMESAR HALILOVIĆ POSLAO OTVORENO PISMO PREMIJERU FORTI: BROJ PLJAČKI JE PREPOLOVLJEN I MNOGO TOGA DRUGO JE BOLJE JER JE PROMIJENJA GLAVA KOJA NIJE POD UTJECAJEM

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović uputio je otvoreno pismu premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti u kojem se referiše na navode koje je Forto u vezi s njim iznio u intervjuu.

Naime, Forto je za jedan portal, govoreći o Haliloviću i njegovoj mogućoj smjeni, izjavio da je prema radu komesara sam bio neutralan sve do ovog posljednjeg perioda kada se dogodila neka vrsta kampanje u njegovu korist.

Halilović u navedenom pismu ističe kako u Fortinim izjavama vidi kontradiktornost u smislu neutralnog stava prema njemu referišući se na čestitke njemu i policiji nakon nedavne akcije u slučaju ‘Edin Gačić’.

Halilović je također potcrtao da je podrška policajaca njemu bila sasvim spontana, te da je izvršena bez bilo kakvog političkog pritiska.

– Podsjećanja radi na sjednici Skupštine KS u martu prošle godine tadašnji premijer tvrdio je da je sigurno stanje u KS bolje nego što je bilo prije mog dolaska na funkciju komesara u maju 2017. ‘Čelnici SDA su tražili da izvršim utjecaj kako Halilović ne bi bio imenovan za komesara jer pojedinim članovima SDA nije javio da će uskoro biti uhapšeni. To nisam uradio i zbog tog komesara je sigurnosna situacija sada bolja. Broj pljački je prepolovljen i mnogo toga drugo je bolje jer je promijenja glava koja nije pod utjecajem’, rekao je tada Konaković – ističe Halilović.

Halilović još dodaje da su očekivali da mu Vlada KS, nakon opsežnog izvještaja pruži u najmanju ruku priliku kako bi članovima Vlade obrazložio navode i činjenice u u vezi njegovog rada.

(Hayat / Foto: Arhiv)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79