Komesar policije podnio ostavku jer je uzrokovao saobraćajnu nezgodu

Komesar policije u Zapadnohercegovačkom kantonu Milan Galić koji je tu funkciju obnašao od 2016. godine u svom drugom mandatu je podnio neopozivu ostavku na mjesto prvog čovjeka policije, a kako saznajemo razlog tom činu je isključivo moralne prirode.

Kako saznaje portal Klix.ba iz policijskih krugova, Galić je neopozivu ostavku podnio nakon što uzrokovao saobraćajnu nezgodu u Posušju.

“Iako u saobraćajnoj nezgodi nije bilo povrijeđenih osoba, nego je samo nastala materijalna šteta Galiću je to bilo više nego dovoljno da podnese ostavku”, kazao nam je izvor iz policije.

Dodaje kako je i u obrazloženju koje je poslao Vladi ZHK Galić bio jasan da na poziciji za koju je podnio neopozivu ostavku ne može biti osoba sa bilo kakvom mrljom u svojoj biografiji.

Galić je moralni čin napravio po uzoru na visoke zvaničnike u evropskim uređenim zemljama i tim potezom će bez sumnje zadiviti mnoge građane.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79