Komisija predložila da Bradara bude predsjednica, a Lendo i Stojanović potpredsjednici FBiH

U dosadašnjem toku, zastupnici Sanel Kajan (Demokratska fronta) i Mirsad Zaimović (Stranka demokratske akcije) izjavili su da neće podržati izbor Lidije Bradare (Hrvatska demokratska zajednica BiH) za predsjednicu Federacije BiH

Komisija za izbor imenovanja, kao tijelo Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, predložila je da Lidija Bradara iz reda hrvatskog naroda bude predsjednica Federacije BiH u postizbornom mandatu, a dvojica potpredsjednika Refik Lendo iz reda Bošnjaka, te Igor Stojanović iz reda Srba.

To je uime navedene Komisije zastupnicima zvanično saopćio Mladen Bošković na današnjoj četvrtoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma, koja je u toku u Sarajevu.

Da li će Dom prihvatiti navedeni prijedlog Komisije, bit će poznato u nastavku sjednice.

U dosadašnjem toku, zastupnici Sanel Kajan (Demokratska fronta) i Mirsad Zaimović (Stranka demokratske akcije) izjavili su da neće podržati izbor Lidije Bradare (Hrvatska demokratska zajednica BiH) za predsjednicu Federacije BiH.

Sjednica Predstavničkog doma, na kojoj, prema oficijelnoj najavi, treba odlučiti ko će biti novi predsjednik i potpredsjednici FBiH, održava se danas nakon što Lidija Bradara, Refik Lendo (Stranka demokratke akcije) i Igor Stojanović (Socijaldemokratska partija BiH) nisu mogli međusobnim dogovorom riješiti to pitanje u međuvremenu otkad su počekom februara imenovani u novo tročlano rukovodstvo izvršne vlasti u FBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79