Kompleks vrijedan 50 miliona KM u Tuzli se počinje graditi u jesen 2021. godine

Početak prve faze izgradnje rezidencijalno-poslovnog kompleksa Bukovčići Tuzla iznad Panonskih jezera je u jesen 2021. godine, obznanila je kompanija deling Invest, piše portal Indikator.

Rezidencijalno-poslovni kompleks Bukovčići Tuzla bit će smješten u istoimenom tuzlanskom naselju i prostirat će se na 20.000 kvadratnih metara površine.

Osnovu postavke čini kontinuirana građevinska struktura-Blok na platou, koji svojom geometrijom u horizontalnom i vertikalnom smislu mimikrijski imitira obrise susjednih brda.

Blok čini bazni stambeni objekat a istovremeno definira i susjedstvo kao neophodni elemenat stanovanja formirajući dvorište koje kuća treba da ima da bi se zvala kućom.

Urbane vile se pretvaraju u male kuće sa donje ili gornje strane padine.

Ono što karakterizira hotel, objekat javnog karaktera, je obavezni restoranski dio sa otvorenim terasama, vidikovcima, relaksacijom zonom, SPA centrom i bazenom. Objekat hotela je lociran na takvom mjestu da jasno definira i razgraničava javni dio kompleksa i stambeni dio kompleksa a to je mjesto gdje počinje pješačka naseljska saobraćajnica.

Čitav kompleks zamišljen je kao mjesto gdje korisnici zajedno sa prirodom koegzistiraju i zajedno se nadopunjuju. Obavezni sadržaji su vrtić za djecu, supermarket, poliklinika, apoteka, pekara, kafe bar, teniski tereni, košarkaški teren i slično.

Planirano useljenje prve faze je kraj 2023. godine.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović najavio je nedavno izgradnju ovog projekta u tom gradu.

Riječ je kompleksu vrijednom 50 miliona KM.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79