Komšić čestitao Bidenu: Dokazani ste prijatelj, vjerujem da ćete nam dati podršku za ulazak u NATO

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitao je izbranom predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Joe Bidenu na izbornoj pobjedi i osvojenom predsjedničkom mandatu.

Joe Biden je novi predsjednik Amerike!

“Poštovani gospodine Biden, primite iskrene čestitke povodom vaše pobjede na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama. Uz čestitke i naijskrenije želje američkim građanima i vama lično, sigurni u nepromjenjivo prijateljstvo između građana Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine, želimo izraziti našu veliku radost činjenicom da je predsjednik vaše velike nacije ujedno iskreni i dokazani prijatelj Bosne i Hercegovine”, kazao je Komšić.

Komšić je izrazio uvjerenje da će Biden u predstojećem periodu na najbolji način odgovoriti velikim izazovima koji su pred američkim narodom i svijetom u cjelini, navodeći da je sigurni da će istovremeno jačati transatlanske saveze i saradnju.

“Istovremeno, mi vas uvjeravamo da ćemo poduzimati sve što je u našoj moći da Bosna i Hercegovina postane dio NATO-a, pri čemu vjerujemo da ćemo u tome procesu imati vašu podršku. Poznavajući vaš raniji posvećeni angažman i doprinos za vrijeme turbulentnih vremena kroz koje je region Zapadnog Balkana prolazio, sigurni smo da neće izostati vaša podrška osiguravanju trajnog mira, stabilnosti i prosperiteta u ovom dijelu Evrope.

Primite još jednom naše iskrene čestitke”, poručio je Komšić.

Ministrica Turković: “Dragi Joe, zadržali smo vjeru, sad je pred nama novo svanuće”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79