Komšić: Dodik može samo još Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može

Nakon što je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao da su Bošnjaci izabrali Željka Komšića kao podobnog Hrvata, te da je u Predsjedništvo došao na osnovu nekoliko sumnjivih procesa, reagovao je i Komšić.

Na Dodikovu izjavu da Hrvati čiji je Komšić predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci, Komšić je kazao:

– Interes Hrvata u BiH su NATO integracije. Taj interes zastupam najmanje deset puta bolje od Dodikovog prijatelja Čovića, koji javno poziva na odustajanje od MAP-a u korist formiranja Vijeća ministara bez usvajanja ANP-a i nastavka NATO integracija. Dodik može samo još Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može”, poručio je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda – poručio je Komšić.

Dodik o Komšiću: Izabrali su ga Bošnjaci, teško ću ostvariti interese RS-a u Predsjedništvu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79