Komšić: Dodik učestvuje u projektu prekrajanja granica i destabilizaciji

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prokomentarisao je izjave nakon susreta mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.
Komšić je mišljenja da Dodik uzima aktivno učešće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije.

– Aktivnosti koje Srpska pravoslavna crkva (SPC) provodi u Crnoj Gori imaju politički karakter otuda i podrška tome. Već kroz određene najave vidimo namjeru da se takve aktivnosti prebace i u Bosnu i Hercegovinu, što nimalo ne iznenađuje i bilo je potpuno očekivano – izjavio je Komšić prenosi Klix.ba.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je danas da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio glas razuma iz Republike Srpske prema Crnoj Gori, kao i glas mira i bratskog pomirenja.

– Posebno nam je drago što smo danas dočekali političara koji više decenija ima veliki uticaj, a koji nije mogao prisustvovati ustoličenju, ali nije propustio priliku da čestita taj čin – rekao je vladika Joanikije.

Dodik je poručio da je narod u Republici Srpskoj i Srbiji uvijek spreman da razgovara o svemu što je potrebno da se pomogne narodu u Crnoj Gori i da rješava probleme.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79