Komšić: Država jača iako separatističke snage iščekuju priliku za novi napad

F.Z./N1

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić, obratio se prisutnima na svečanom prijemu povodom predstojećeg Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Govor je održan u Vijećnici, a organizovali su ga Komšić i član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović.

Komšić je u svom govoru podsjetio na referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine koji je održan prije trideset i dvije godine, istaknuvši jasne rezultate tog referenduma koji su označili Bosnu i Hercegovinu kao nezavisnu i suverenu republiku. Također, posebno se osvrnuo na važnost rada Badinterove komisije, koja je utvrdila okvir za formiranje samostalnih država na temelju ustava bivše države iz 1974. godine.

U svom govoru, Komšić je naglasio značaj međunarodnog priznanja Bosne i Hercegovine te istakao hrabrost građana koji su se borili za nezavisnost i suverenitet tokom agresije na državu. Osudio je separatističke snage u Bosni i Hercegovini, koje, prema njegovim riječima, dopuštaju Beogradu i Zagrebu da se upliću u unutrašnje pitanje države.

Komšić je također naglasio da država jača iako separatističke snage iščekuju priliku za novi napad. Istaknuo je ekonomski napredak, svijest privrednika i patriotizam kao ključne čimbenike jačanja države. Posebno je pozvao na izgradnju patriotski osviještene privredne elite koja će doprinijeti stabilnosti i prosperitetu zemlje.

Na kraju govora, Komšić je pozvao na ponosnost povodom Dana nezavisnosti i vjeru u konačnu pobjedu Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79