Komšić: Hvala Vučiću na ponuđenih 5.000 doza vakcine

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić obratio se novinarima nakon sastanka u Predsjedništvu BiH, a o nabavci vakcina protiv koronavirusa.

Vakcine preko COVAX-a

– Vakcine preko COVAX-a trebala bi biti do kraja marta. Jer u septembru kad je potpisivan taj ugovor taj rok je bio prihvatljiv. Sutra je sastanak vezano za COVAX-ovo pismo i za zahtjeve koje je COVAX naveo u tom pismu koji ne stoje. Sva tri premijera su rekla da smo mi potpuno tehnički spremni da prihvatimo naručene vakcine. Očigledno te vakcine na tržištu mogu postići višu cijenu nego što je to u ugovoru sa BiH i to se već radi. Po svijetu hodaju razni mešetari sa torbom punom novca i kupuje te vakcine. Mi pretpostavljamo da je to stvarni razlog jer ne stoji ono što je navedeno u pismu – istakao je Komšić.
Ponuda Srbije

Dodao je da će biti prihvaćena ponude Srbije.

– Stav je da prvo treba vakcinisati medicinske radnike koji rade s oboljelima plus starije osobe u staračkim domovima. To je 5.000 doza ali svejedno hvala predsjedniku Vučiću i Srbiji na toj ponuđenoj pomoći. To će ići preko države i onda će se to proslijediti na Federaciju – naglasio je Komšić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79