Komšić: Iako me pokušavaju uvući, ne želim se miješati u predizbornu kampanju u Hrvatskoj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, nakon što je kandidat za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović danas iznio kritike na njegov račun, kazao je kako se nema namjeru miješati u predizbornu kampanju u susjednoj Hrvatskoj.

Ne bih želio da se miješam u predizbornu kampanju u Republici Hrvatskoj čak ni onda kada kandidati za predsjednika Hrvatske pokušavaju da me svojim nastupima i izjavama uvuku u istu – rekao je za Klix.ba. Komšić.

Istakao je da koga god građani Republike Hrvatske budu izabrali na predstojećim predsjedničkim izborima, nama u Bosni i Hercegovini je obaveza “sarađivati sa tom osobom, bez obzira sta privatno mislimo jedni o drugima”.

Podsjećamo, kandidat SDP-a za predsjednika Hrvatske Zoran Milanović, koji je prije nekoliko godina za BiH rekao da uopće nije država već “big shit”, danas je Željka Komšića nazvao “posebnim slučajem”.

Od Komšića sam očekivao ono što se u crnogorskoj etimologiji zove ‘čojstvo’. Jači si – veći si. Hrvati ne mogu nikoga izabrati ako ih tako preglasate, a daj pokaži da ti je stalo. Ti i ambasadore šalješ iz kvore etničkih Hrvata. Zašto ne šalješ ambasadore koji su Jevreji? Pa nemoj me farbati. To nije čojstvo, dakle ne tražim junaštvo. Zaštiti druge od sebe jer ti si jači – rekao je Milanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79