Komšić ljut zbog lišenja slobode Osmanovića: “Pokrenuću urgencije prema institucijama Srbije”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić oglasio se povodom lišenja slobode državljanina BiH Osmana Osmanovića u Srbiji, poručivši da Srbija ne može lišiti slobode osobu samo na osnovu krivične prijave.

Postavlja se pitanje na osnovu čega su policijski organi Republike Srbije postupili hapseći Osmanovića, jer krivična prijava ne može biti osnov za lišenje slobode ili privođenje u bilo kojem pravosudnom sistemu u svijetu, navodi se u saopštenju Komšića.

Nemamo, navodi se, nijednu informaciju da je protiv navedne osobe podignuta ili potvrđena optužnica, niti da je za istim raspisana međunarodna potjernica.

– Smatram da je u pitanju samovoljno postupanje represivnih organa Republike Srbije. Odmah po povratku iz radne posjete SAD prema nadležnim institucijama Republike Srbije pokrenuću potrebne urgencije u cilju razrješavanja ovakvih i svih sličnih postupanja prema našim državljanima. Tim prije, jer se hapse i privode naši državljani bez podignutih optižnica i objavljenih dokaza, a štite se bjegunci od pravosuđa BiH poput Novaka Đukića, protiv kojeg postoje i presude – stoji u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79