Komšić: Međunarodna zajednica mora osuditi špekulacije o nezavisnosti RS-a i Herceg Bosne

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je sinoć kazao da bi svi bili spokojniji ukoliko bi postojale nezavisna država Republika Srpska i Herceg Bosna. Na takve navode reagovao je Željko Komšić.

On je Dodikove poruke o proglašenju nezavisnosti entiteta Republike Srpske i formiranju paraentiteta takozvane Herceg Bosne označio kao bespotrebne špekulacije.

“To je u suprotnosti su sa Dejtonskim sporazumom, te značajno narušava mir i stabilnost u regionu”, rekao je Komšić.

Dodik je u razgovoru za novinsku agenciju Republike Srpske rekao da je postojanje ovakve BiH “pogrešno” i da je moguć samo “mirni razlaz”, odnosno “proglašenje Republike Srpske nezavisnom državom, Herceg Bosne nezavisnom državom i nezavisne države za Bošnjake”.

Komšić kaže da se ovakvi navodi ne smiju prešutiti.

“Nadam se da će predstavnici međunarodne zajednice u BiH osuditi takve najave, koje bih ovom prilikom nazvao i špekulacijama i bespotrebnim dizanjem tenzija, iako nisam siguran da se samo radi o špekulacijama i dizanju tenzija”, rekao je on.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79