Komšić: Moram u Predsjedništvo po 4. put! Više bih volio da pobijedi Bećirović nego Izetbegović!

Ako izađu u susret HDZ-u, BiH se može raspasti! Treći entitet je dalje dijeljenje BiH! Cilj Zagreba je da vladaju BiH! BiH je kusur u Milanovićevom i Plenkovićevom obračunu!

Nema priče o izmjenama Izbornog zakona do Izbora, ne znam šta i s kim Čović planira razgovarati! Beograd i Zagreb već u koordinaciji oko BiH, te linije su iste kao u vrijeme Tuđmana i Miloševića.

Pahor me je pitao može li se BiH mirno razići, rekao sam mu da ne može nikako i da će početi da gori i evropska kuća! Otkad sam upoznao Milanovića, rekao sam da ćemo imati problem s njegovom politikom! Milanovićeve izjave idu u korist samo Rusima! Čovićevo i Ljubićevo shvatanje BiH nije odmaklo od 1992., od Karadžića i Bobana, od Herceg-Bosne! Ako se HDZ-u izađe u susret nikada nećemo u NATO i EU, može doći do raspada BiH! Radončić i ja nikada nismo bili u ljubavi! Miletić me nije napustio zbog SDA, već zbog privatnih stvari! Kod Miletića je uvijek prečka, stativa, nikad gol! S Konakovićem bih u koaliciju samo oko države, oko Izbornog zakona nikad! S Konakovićem sam se posvađao privatno – zbog žene! Nemam problem da pričam sa Čovićem, on ima problem da priča sa mnom! Imao sam šuhvu zbog predstave u Vijećnici oko revizije! Ne halalim to Izetbegoviću! Sramotno je šta je Nevenka Tromp napisala u Izvještaju! Pitajte Nevenku Tromp kakvi su bili njeni odnosi sa SDA!

Rekao sam Izetbegoviću: “Ako ti je teško da odbiješ strance, slobodno reci da ja neću!” I Nermin Nikšić je to rekao! Bilo je izjava koje su bile indirektne prijetnje! Ne bi Izetbegović pristao i popustio! Izetbegović i ja smo potpisali dogovor da nećemo ići na unilateralne izmjene Izbornog zakona! Žalio mi se da se na njega vrši strašan pritisak! Više puta mi je rekao da neće odustati od dogovora koji ima sa mnom! Čuli smo se pred Neumske pregovore i rekao mi je: “Idem da završim ovu stvar, dosta je više!” Strancima je trebao neko sa strane ko će gurati Izetbegovića ka Čoviću! To su bili Konaković i Radončić! Izetbegović je SDA, a Konaković mala SDA! Neka ljudi sami procjene da li je naša zasluga što SDA nije dala Izborni zakon!

Bit ću kandidat za Predsjedništvo! Ne mogu se izmaći – ili ću pobijediti ili poginuti! Ispunili smo svoje ciljeve: dobili smo akcioni plan za članstvo u NATO i zaustavili priču oko Izbornog zakona! Može Dodik pričati šta hoće, to je akcioni plan! Plenković pokušao dovesti Ursulu von der Leyen u Sarajevo i Mostar, ona odbila! Zagreb se otvoreno miješa u unutrašnje stvari BiH! Cilj Zagreba je da vladaju BiH, da dobiju ono što ima Beograd kroz vlasti u RS-u! Cilj im je da dobiju Predsjedništvo i da više ništa ne možemo odlučiti bez njih! Zbog toga imamo priču o Izbornom zakonu, preustroju FBiH, trećem entitetu… Vratili smo se ponovo na istu priču, samo nema tenkova i topova! U ovom trenutku ih ne može biti zato što ne postoji takav kapacitet u BiH! Ratovi su uvijek dovođeni u BiH! Sumnjam da je jedan autor prošlogodišnjeg “non papera”! Ima struktura koje misle da cijelu regiju Zapadnog Balkana treba etnički organizovati, da se naprave velike države, a da se BiH pocijepa! Čuo sam to od Boruta Pahora, ali ne na način da on to zagovara! Pitao me: “Možete li se vi mirno razići?” Odgovorio sam mu da mirno ne možemo, da ne možemo nikako i da će početi i evropska kuća da gori! Rekao sam da se igraju vatrom! Milanovića znam dosta godina, ali nikada nismo bili jarani! Nisam bio oduševljen Milanovićem od prvog momenta kada sam ga upoznao!

Govorio sam da ćemo imati problem sa Milanovićevom politikom! Nismo jarani! Kakvi ćevapi?! Ne može Milanović zaustaviti ulazak Finske i Švedske u NATO-! Milanovićeve izjave idu u korist samo Rusima! Iz nekog razloga Milanović mrzi Plenkovića! Ne znam da li pokušava da se preko njega osveti HDZ-u! Milanović pokušava da predstavi Plenkovića nesposobnim da zaštiti Hrvate u BiH! Plenkovića u Briselu doživljavaju kao ozbiljnog političara! Hrvatska se poštuje u diplomatskim krugovima, ali ne zbog Milanovićevog mahnitanja, već zbog Plenkovićevog rada! BiH je kusur u Milanovićevom i Plenkovićevom obračunu! Milanović računa da ima ljevicu, pa sada hoće da se pojača ekstremno desnim biračima, posebno onim iz Hercegovine! Čović i Ljubić kao sigurnosni problem smatraju brojnost muslimana! Njihovo shvatanje BiH nije odmaklo od 1992., od Karadžića i Bobana, od Herceg-Bosne! Konaković je direktno rekao da nije fer da Bošnjaci biraju Hrvatima predstavnika! Radončić je rekao, pa se migoljio! Dio SDA to nikada nije rekao! Nemam problem s tim! Ako se HDZ-u izađe u susret nikada nećemo u NATO i EU, može doći do raspada BiH! Ne postoji mogućnost da se BiH mirno raspadne! Jesmo li ratovali za BiH ili za fildžan državu?! Ja sam ratovao za BiH!

Nemam problem da Denis Bećirović bude kandidat Trojke! Kada mjerim SDA i SDP uvijek preferiram SDP, navijam za građanski koncept! Ovo što traži Dragan Čović, nejednaku vrijednost glasa, to mu je dao Zlatko Lagumdžija 2012. godine! Ušao sam u Šestorku da bi bili zajedno oko države, a ne oko milijardi u KS! Radončić i ja nikada nismo bili u ljubavi! Bio je u igri, nisam ga ja zvao! Dodik je već jak po strukturi države! Čović ima Zagreb, a mi se ovdje svađamo između sebe! Miletić me nije napustio zbog SDA! Bio je sa mnom na pregovorima! Bio je za koaliciju sa SDA! Miletić se naljutio na mene zbog nečega što sam mu rekao privatno! Uvrijedio je i on mene i ja njega! Šestorku nisam napustio zbog ličnih odnosa! S Konakovićem bih u koaliciju samo oko države, oko Izbornog zakona nikad! Pobjegao mi je u sekundi! Uništili su firmu, ali bilo prošlo! Laž i dirati porodicu pa lagati, nije nešto što se u ovom gradu oprašta! Niko nikada od stranaca nije lobirao da se ne kandidujem za Predsjedništvo!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79