Komšić nakon sastanka sa Erdoganom: Gradnja autoputa Sarajevo-Beograd ne ide onako kako je planirano

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovini održali su sastanak sa turskim predsjednikom, Recepom Tayyipom Erdoganom.

Nakon sastanka državnika dvije zemlje, održana je i konferencija za novinare. Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Željko Komšić, rekao je da je zadovoljan sastankom.

– Dogovor je da se sljedeći trilateralni sastanak BiH – Turska – Srbija održi u BiH. To je nastavak cijelog ciklusa takve vrste sastanaka koji su se pokazali vrlo korisnima. Razgovarat ćemo i o gradnji ceste Sarajevo – Beograd koji ne ide onako kako je planirano, ali su vidljivi pomaci. Razgovarali smo o šansi za BiH da trgovinska razmjena s Turskom dostigne cifru do 1 milijarde dolara. Od predsjednika Erdogana smo upoznati sa situacijom stanja investicija turskih partnera u BiH, problemima s kojima se susreću investitori, rekao je Komšić.

Dodao je da su, također, razgovarali i o dovođenju turskih investitora u ravnopravan položaj sa domaćim firmama.

– Razgovarali smo o projektima da se turski investitori dovedu u ravnopravan položaj s domaćim firmama, mislimo na “Natron Maglaj” i bivšu fabriku sode u Lukavcu, kazao je on.

Komšić je istakao da je na sastanku bilo govora i o aktuelnim političkim dešavanjima u BiH.

– Bilo je razgovora o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, svi smo iznijeli svoje stavove, neću govoriti šta je ko rekao. Imat ćete priliku pitati svakoga, rekao je Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79