Komšić: Nije prvi put da HDZ prijeti blokadom izbora

Nakon sastanka s Matthewom Palmerom i Angelinom Eichhorst, zvaničnicima SAD-a i Evropske unije, medijima se obratio član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

On je kazao kako asimetrija koja se predlaže nije nešto što je pametno, logično i prihvatljivo.

“Život u BiH brzo demantuje optimizam. Sa strane HDZ-a ciljevi su visoko postavljeni, a to nije prihvatljivo brojnim političkim strankama. Bilo bi odlično i u vezi s tim bi se mogao postići konsenzus ove izmjene koja dekriminalizira izborni proces”, izjavio je on.

Kazao je kako Palmer i Eichhorst nisu došli s konkretnim rješenjima.

“Oni su došli da kažu – uradite to, treba vam to prije izbora, imate našu podršku”, izjavio je te kazao kako vjeruje da će svi podržati nešto što je normalna stvar, da nema krađe na izborima.

Na pitanje novinara o HDZ-ovim prijetnjama blokadom izbora kazao je da to nije prvi put.

“Nije prvi put da najavljuju blokadu izbora, to nije pametno. To će navući ozbiljnije osude nego što oni misle. Kad znamo s kim imamo posla, sve je moguće, sjetite se izbora u Mostaru”, izjavio je Komšić.

Pomoćnika državnog sekretara u Uredu za Evropu i Euroaziju Matthewa Palmera i direktoricu za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinu Eichhorst primili su danas članovi Predsjedništva BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79