Komšić: Odazvat ću se pozivu Tužilaštva, mada ne znam kakve veze imam sa ikonom koju je Dodik poklonio u svoje ime

Iz Tužilaštvu BiH danas je potvrđeno da će sva tri člana Predsjedništva BiH biti saslušana zbog afere ikona.

Afera “Ikona”: U Tužilaštvu BiH bit će saslušani članovi Predsjedništva BiH

Ova institucija ranije je formirala predmet i vrše se provjere kako je ikona iz Ukrajine završila u rukama Milorada Dodika, a on ju je poklonio Sergeju Lavrovu, šefu diplomatije Rusije.

– U cilju provjera navoda u predmetu formiranom na temelju dopisa ministrice Bisere Turković, u javnosti poznatom kao predmet ‘Ikona’, kao što smo ranije objavili, formiran je predmet u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, u okviru kojeg se vrše provjere. U okviru navedenog predmeta provode se radnje i aktivnosti, kao i zahtjevi i prikupljanje dokumentacije putem međunarodne pravne pomoći, te će u okviru tog predmeta biti saslušan i veleposlanik BiH u Moskvi – naveli su iz Tužilaštva BiH za “Avaz“.

Naglašeno je da će akteri posjete biti saslušani, kao i sva tri člana Predsjedništva.

– Također, će se saslušati i sve osobe koje su sudjelovale u organiziranju ove posjete, kao i sva tri člana Predsjedništva BiH, zbog eventualnih propusta i dešavanja kojima je narušen ugled Bosne i Hercegovine – navedeno je.

Ove informacije komentirao je i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Odazvat ću se pozivu Tužilaštva BiH jer poštujem institucije države, mada iskreno ne znam kakve veze imam sa ikonom koju je Dodik poklonio u svoje ime – kaže Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79