Komšić: Schmidt će pomoći Osmorki i to im je dovoljno

-Nisam sklon da zaboravljam korektne poteze ni prema DF-u ni prema meni lično. Onaj ko je bio korektan može računati na korektnost, rekao je član Predsjedništva BiH

Za O Dnevnik govorio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Na pitanje hoće li DF pomoći koaliciji na federalnom nivou ukoliko glas u klubu Bošnjaka bude presudan za izbor potpredsjednika Federacije iz Bošnjačkog naroda, Željko Komšić je odgovorio:

– Svi iz Osmorke su rekli da im DF ne treba nizašta. Nakon toga uslijedilo je toliko ureda, pljuvanja, toliko laži i prema DF-u i prema meni da ja ne osjećam nikakvu obavezu da pomognem Osmorki. Mislim da će im Schmidt pomoći i to će im biti dovoljno.

Kada je u pitanju popuna kluba Srba u Domu naroda FBiH Komšić je rekao da nema problema da im se pomogne sa tim ako im bude trebalo u izboru potpredsjednika iz reda srpskog naroda. Istakao je da je još 2014. godine bio vrlo korektan.

-Nisam sklon da zaboravljam korektne poteze ni prema DF-u ni prema meni lično. Onaj ko je bio korektan može računati na korektnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79