Komšić tvrdi da nije uz SDA

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić bio je gost na Face TV.

Predsjednik Demokratske fronte (DF) rekao je da je “izborna matematika takva da Osmorka ima dovoljno ruku za vlasti, ili im ponešto fali, i da je sasvim legitimno da oni tu vlast naprave”.
Željko Komšić: Jedino je Efendić govorio

Komšić kaže da njegovu stranku u vlast niko nije zvao.

“Ja ne vjerujem u taj projekt. Ne mislim da će biti uspješan. Iskreno, niko nas nije zvao da idemo sa njima. Jedino je Semir Efendić govorio da bi to bilo dobro. Ali, nas niko nije zvao”, rekao je Komšić.

Iako mnogi detalji govore drugačije, Komšić i dalje tvrdi da njegov DF nije u koaliciji sa SDA.

“Mi nismo sa SDA. Da jesmo, ne bismo radili ono što smo, naprimjer, uradili u Zenici. Nismo htjeli ići sa njima u priču u Zenici. Mislimo da njihova struktura tamo ne zadovoljava našu podršku”, tvrdi Komšić.
Blokade nisu stvare norme

Naglasio je da će Christian Schmidt snositi posljedice svoje odluke, ako je donese, misleći na izmjene zakona kojima bi se deblokiralo formiranje vlasti.

“Oni misle da smo mi bukve Bosanci. Da ne koristimo glave. Blokade nisu stvar norme. Blokade su stvar političke volje, odnosno nedostatka volje. Blokade u Federaciji BiH je izazvao HDZ”, rekao je Komšić.

Još je rekao da Osmorka može probati problem formiranja vlasti riješiti u direktnim pregovorima sa SDA.

“Da bi napravili Vladu FBiH treba im SDA, ne trebamo im mi. Očigledno im to nedostaje, treba im potpredsjednik bi imenovali Vladu”, rekao je Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79