Komšić: Volio bih vidjeti Borjanu Krišto na sjednici Predsjedništva​ BiH

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je indirektno da neće podržati Borjanu Krišto za mandatrku za sastav Vijeća ministara BiH.

On je za O kanal ponovio priču o izmišljenoj proceduri po kojoj bi mandatarka trebala doći da je on nešto pita. Od ranije je bilo jasno da on neće podržati Krišto, a proceduru je izmislio kako bi pokušao otegnuti proces. Sad je Komšić potvrdio cijelu priču.

“Da bi bio dodjeljen mandat bilo kojoj osobi koju kandiduje neka politička opcija ili koalicija, dovoljno je da glasaju dva člana Predsjedništva.

Tu ne postoji obaveza konsenzusa. Ja bih volio vidjeti da se Krišto pojavi na toj sjednici Predsjedništva, i da kažem, imam i ja nekih dilema. Prije svega se tiču NATO puta BiH. Da vidim šta će se dešavati, ima li ona neki plan u tom smislu. Ili će zaista to biti nešto što je drugorazredna tema za buduću vlast ili možda ne bude uopšte tema”, rekao je Komšić.

On kaže da ne zna kako da se odredi ako ne dobije neke odgovore.

“Kako da se odredim šta da kažem ako nemam odgovora, kako onda da glasam uopšte za dodjelu mandata. Očekujem da se ona neće pojaviti i da Bećirović i Cvijanović izglasati taj mandat. I bit će dodijeljen mandat Krišto koja onda može nastaviti dalje priču o formiranju Vijeća ministara”, rekao je Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79