Komšić: Vrijeme je da se Zagreb odbije!

To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno djelovanje, kaže Komšić.

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, poručio je da se Zagreb nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH uključujući i Izborni zakon.

Komšić će referirao na izjavu hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana koji je rekao da će Zagreb nastaviti aktivnosti na zaustavljanju obespravljivanja Hrvata u BiH.

– Što god da kažu i učine i Grlić Radman i Milanović i Plenković i cijela vlada Republike Hrvatske, kao i kompletan HDZ Hrvatske, neka upamte da se oni nikada neće pitati ni o jednom pitanju u BiH uključujući i Izborni zakon – rekao je Komšić za Oslobođenje.

Komšić je hrvatskim političarima poručio da mogu dobiti i podršku Brisela, Vašingrona, Pariza, Berlina, Moskve, Beograda, Pekinga, Budimpešte, ili bilo koga drugoga u svijetu, i da se opet neće njih pitati ništa kada se radi o BiH.

– To je uzaludno trošenje i vremena i energije, dakle potpuno besmisleno djelovanje – kaže Komšić.

Član Predsjedništva BiH rekao je što se više Zagreb pokušava miješati u unutarnje stvari BiH i pojačavati pritisak na BiH, da će odgovor iz BiH biti “sve tvrđi i tvrđi”. Kao primjer je naveo najavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića da će vetom blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO dok BiH ne dobije izmijenjeni izborni zakon.

– Krajnje je vrijeme da se i službenom Zagrebu kaže “ne” i “dosta je” – rekao je Komšić za Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79