Komšić zbog rudara zatražio ostavku Andelije, Džindića i Novalića

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH pozvao je danas predsjednika Demokratske fronte BiH Željka Komšića da pojasni radnicima u Rudnicima uglja u FBiH i građanima FBiH zašto nije moguća smjena Generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.

Predsjednik Demokratske fronte i predsjedavajući Predsjedništva BiH komentarisao je za Radiosarajevo taj poziv.

“Znam da su za status rudara lažno zabrinuta gospoda Radončić, Mirsad Kukić i Mirsad Zaimović, i da se također pitaju zašto direktor Elektroprivrede ne podnese ostavku. I ja mislim da bi mu najbolje bilo da to uradi, i to odmah čim ostavku podnesu resorni ministar Džindić i premijer Novalić”, rekao je Komšić.

Komšić dodaje kako bi “bilo dobro da se sindikat za smjenu direktora obrati Radončićevom ministru Džindiću i Zaimovićevom premijeru Novaliću”.

“Nisam ja niti resorni ministar niti premijer da smjenjujem direktore! Za smjenu neka se njima obrate”, zaključio je Komšić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79