Komšije ga kilometrima nosile kroz šumu: Muhameda Jašarevića zdrobilo stablo

Muhameda Jašarevića (61) iz Jezeraca kod Travnika usmrtilo je stablo dok je sa dvojicom komšija sjekao drva na nepristupačnom terenu u šumi iznad ovog mjesta.

Kako smo nezvanično saznali, uviđajem koji je obavila krim-policija iz Travnika, potvrđeno je da se radi o nesreći, te da u ovom slučaju nema elemenata koji bi ukazivali na počinjenje krivičnog djela.

Nesreća se dogodila jučer kasno popodne, kada je, kako saznajemo, nesretni Jašarević motornom pilom sjekao stablo, koje ga je tom prilikom prikliještilo i teško povrijedilo. Dvojica njegovih komšija koji su u trenutku nesreće bili s njim, odmah su ga pješice ponijeli i nosili dva do tri kilometra po nepristupačnom šumskom terenu kako bi pokušali doći do pomoći, ali je Muhamed usput, nažalost, preminuo.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona sinoć je potvrđeno da im je slučaj prijavljen u 16.35 sati, te da su na uviđaj izašli pripadnici OKP-a PU Travnik.

Dženaza Muhamedu Jašareviću bit će klanjana danas poslije ikindije namaza u Jezercima.

Iza nastradalog su ostali supruga, četvero djece, unučad, te brojna rodbina, prijatelji i komšije prenosi Faktor.

 

Nakon tragedije u Jezercima kod Travnika danas dženaza stradalog

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79