Komšije i prijatelji u šoku nakon smrti djevojke koju je zvjerski izbo bivši momak

“Ne mogu da izbacim iz glave sliku kako leži na zemlji”

Dejan Dabović (28) iz Herceg Novog nasmrt je izbo bivšu djevojku Dušanku Jocović (25) u popodnevnim časovima u Ulici Alekse Šantića, a Novosađani koji su poznavali nesrećnu djevojku još ne mogu da vjeruju da su izgubili jednu od najboljih osoba koje su poznavali.

Dabović koji je, kao i Dušanka, iz Herceg Novog, u naletu ljubomore došao je u Novi Sad, grad u kom je ona završila fakultet, radila i živjela. Želio je da se raspravi, a u jednom momentu je izvadio nož i ubio je ispred zgrade u kojoj je živjela u novosadskom naselju Grbavica.

“Ne mogu da izbacim iz glave sliku kako leži na zemlji”

Komšije su i dalje ne mogu da vjeruju da je Dejan nasmrt izbo Dušanku koja je živjela u toj zgradi.

– Potresena sam, ne mogu da izbacim iz glave sliku kako leži na zemlji krvava. U jednom trenutku sam ugledala policijski auto koji je blokirao ulicu. Izašla sam da vidim šta se dešava i ugledala ljude okupljene ispred ulaza pored. Prišla sam da vidim o čemu se radi i ugledala Dušku kako leži. Bilo je strašno, jadna djevojka, toliko ljupko jedno stvorenje, bila je divna djevojka – rekla je komšinica iz njene zgrade.

“Bila je lider tima i uzor mlađim odbojkašicama”

Srđan Marković, predsjednik i trener Odbojkaškog kluba Star za koji je Dušanka igrala kaže za Blic da su svi slomljeni i neutješni.

– Duška je osam godina bila u klubu, od kada je upisala fakultet. Ostala je tu i radila i živjela u okruženju koje ju je voljelo, bila je izuzetan mladi čovjek, staložena, mirna, fino vaspitana i odmjerena. Uvijek je znala i da pohvali, ali kad treba i da prekori svoje mađe saigrače jer je bila najstarija u ekipi i lider tima, bila im je uzor. Od kada došla u klub, dosta igrača se promijenilo, ali ona je ostala – rekao je Marković.

Momka koji je učinio ovaj svirepi zločin nije poznavao, znao je samo da je Dušanka u vezi s nekim. Godine će pokazati koliko će im faliti, napominje Marković, a vrijeme koje je provela kod njih ostavilo je dubok trag, ali i emotivni slom.

– U toku je međunarodni odbojkaški turnir, svima nam je teško, djevojke igraju sa suzama u očima čitavu utakmicu – priča nautješni trener.

Dušanka je bila zaposlena u gradskoj Upravi za sport i omladinu. Njene kolege kažu da je bila na stručnoj praksi sedam mjeseci. Završila je Ekonomski fakultet i puno je obećavala.

– Bila je vesela djevojka, vedra i uvijek nasmijana tako da nismo mogli iz njenog ponašanja zaključiti da je imala nekih problema. O privatnom životu slabo je pričala. Ponekad se pohvalila nekom pobjedom u odbojci i to je bilo to. Zaista je bila fantastična djevojka i nedostajaće nam njen osmijeh – poručuju Dušankine kolege.

Žurio na autobusku stanicu kad je lišen slobode

Podjsetimo, poslije ubistva, Dabović se vratio u hostel, presvukao i spakovao stvari. Sa koferom u ruci žurio je na autobusku stanicu. Policija mu je, međutim, bila na tragu i poslije tročasovne potere je uhapšen na uglu Ulica Balzakove i Narodnog fronta.

Inače, njih dvoje su bili u dugogodišnjoj vezi i poznaju se još od malih nogu. Oboje su iz Herceg Novog, međutim, kada je došlo vrijeme za studiranje, Dušanka je došla u Novi Sad, a Dejan je ostao u rodnom mjestu.

Dabović je poznat crnogorskoj policiji po sitnijim krivičnim djelima, a kako se saznaje, imao je problema i sa kockom. On se sumnjiči i da je po dolasku u Novi Sad, tačnije 25. decembra, prijeteći nožem oteo novac u jednoj kladionici na Bulevaru cara Lazara u Novom Sadu pa je dobio i krivičnu prijavu za razbojništvo, prenosi Fokus.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79