Komšije ispričale šta se dogodilo kobne noći kad je Muharem ubio suprugu

Komšije su u nevjerici da je, uprkos brojnim ranijim problemima i nesuglasicama, Muharem digao ruku na suprugu

Muharem Garaplija (55) osumnjičen je da je u ponedjeljak naveče oko 21 sat u Ilijašu nožem ubio suprugu Sadžidu (57), nakon čega je pokušao da počini samoubistvo. Policija je u stanu u Ulici Hašima Spahića u Ilijašu našla tijelo iskasapljene žene i teško povrijeđenog muškarca, pišu Nezavisne novine.

“Ljekari Zavoda za hitnu pomoć KS konstatovali su smrt S.G. iz Ilijaša usljed povreda koje su nanesene oštrim predmetom, dok je M.G. iz Ilijaša imao vidne povrede koje je najvjerovatnije nanio sebi oštrim predmetom”, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Muharem desetak metara od policijske stanice potegao nož na suprugu, pa pokušao presuditi i sebi

Dodaje se da je povrijeđeni nakon ukazivanja ljekarske pomoći prevezen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje su mu ljekari konstatovali teške tjelesne povrede.

On je zadržan na Klinici za anesteziju i reanimaciju, uz nadzor policijskih službenika.

Komšije su ispričale da su se iz stana Garaplija često čuli vika i svađa, zbog čega su nerijetko intervenisali i policajci, tako da nisu obratili pažnju na lupanje iz njihovog stana kobne večeri.

Kažu da su se supružnici Garaplija često svađali, a jedan od razloga je bio i njihov problematični sin.

Komšije su u nevjerici da je, uprkos brojnim ranijim problemima i nesuglasicama, Muharem digao ruku na suprugu.

Nnezvanično se saznaje da je supružnike u stanu pronašao sin, koji je odmah pozvao policiju.

Njemu niko nije otvarao vrata, a ključ je bio u bravi s unutrašnje strane. Nije mogao da otvori te je pozvao Policijsku stanicu Ilijaš, koja se nalazi desetak metara dalje od mjesta ovog strašnog zločina.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Tokom uviđaja pronađeni su i izuzeti predmeti s ciljem dokumentovanja krivičnog djela ubistvo.

Tijelo preminule prevezeno je u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti izvršena obdukcija.

“Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79