Komšije nisu uspjele izvući staricu iz buktinje

Ističe da su komšije istrčale kako bi pozvale vatrogasce, a do njihovog dolaska pokušali su otvoriti vrata

Starica Janja Dakić (86) nastradala je u požaru koji je u četvrtak zahvatio njenu baraku u banjalučkom naselju Lazarevo, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Nesrećna starica, kako su ispričali mještani, živjela je sama, ali su je sinovi svakodnevno obilazili i brinuli o njoj, a kobnog dana, nakon što joj je otišao sin, starica je ostala sama u kući, ali je oko 14 sati došlo do tragedije.

“Komšinica koja živi iza njene barake vidjela je dim jer je izlazio kroz prozor špajza pa se uputila da vidi šta se dešava. I ja sam izašla iz kuće i osjetila dim, te vidjela da dolazi iz Janjine kuće”, kaže mještanka za Nezavisne novine.

Ističe da su komšije istrčale kako bi pozvale vatrogasce, a do njihovog dolaska pokušali su otvoriti vrata.

“Kada su otvorili vrata dočekao ih je gust dim i plamen. Sve je već uveliko bio zahvatio požar i ništa nisu mogli učiniti”, kaže vidno uznemirena mještanka.

Komšije pretpostavljaju da je požar mogla izazvati grijalica koju je Dakićeva bila uključila da se ugrije. U dnevnoj sobi gdje je bila nesrećna starica osim grijalice bio je upaljen i televizor, ali tačan uzrok biće poznat nakon vještačenja.

Kako je saopšteno iz Vatrogasne brigade Banjaluka, na gašenju požara je učestvovalo devet vatrogasaca sa dva vozila.

Iz policije je saopšteno da su službenici Policijske uprave Banjaluka u četvrtak oko 14.20 postupili po prijavi da je došlo do požara na kući (baraci) u Ulici Željeznička kolonija u Banjaluci, vlasništvo J.D. (86), koja je stradala u požaru.

“Požar je lokalizovala Vatrogasna brigada grada Banjaluka. Na licu mjesta izvršen je uviđaj. Obaviješten je dežurni mrtvozornik, koji je izašao na lice mjesta. O svemu je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, naveli su iz policije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79