Komšije o likvidiranom Perenčeviću nisu imali riječi hvale

Luka Perenčević (28), mladić koji je u ponedjeljak ubijen u improvizovanoj teretani na Banjici, bio je poznat u kraju kao problematičan od najranijeg djetinjstva.

Prema riječima komšija sa Banjice, problemi sa Perenčevićem su počeli još kada je bio dijete, a kako je rastao postajali su sve veći.

– Znali su ovde za njega svi i to ne po dobrom, ljudi su ga se plašili. On je još u osnovnoj školli maltretirao djecu, zaključavao ih u učionicu, pa je nekog terao da bleji, po nekome je urinirao, šta mu je već sve padalo na pamet – tvrdi sagovornica Blica posredno upoznata sa slučajem i dodaje:

– Zbog njega su roditeljske sastanke zakazivali bukvalno na nedjelju dana, ali niko nije uspio da ga uhvati ni za glavu ni za rep.

Sagovornica je prekršila onu izreku “o pokojniku sve najljepše”, pa ga je čak nazvala “zlom”.

– Poslije se u srednjoj školi uhvatio i lošeg društva, da li je sa njima radio neke poslove sa drogom, ne znam, Uhvatio se navijača, bio je “radovac”, uglavnom to nabolje nije išlo, naprotiv… – navodi žena.

Prema njenim riječima, zato koliko god da je ono što mu se desilo strašno, ipak nije iznenađujuće.

– Užasno je, ali kako da vam kažem, sa takvom biografijom nije začuđujuće. Ko zna koliko je neprijatelja stekao, koliko ga je njih mrzilo, pa se ne postavlja pitanje ko je, u smisli ko bi, nego ko je od toliko njih. Tako na to gledam – priča dalje.

Sagovornica je pomenula i ono što su mediji pisali juče, da se Luka dovodio u vezu sa ubistvom njegovog druga Filipa Lepojevića.

– Imao je on tu umješane prste. Trojica braće kojima se sudi za ubistvo tog dečka su imala problem s Lukom, dvojicu je izbo nožem u kafiću – kaže i dodaje da je kuća okrivljenih za to ubistvo u blizini zgrade u kojoj je mladić živio sa porodicom.

Inače, za ubistvo koje je sagovornica pomenula i ranjavanje Alekse Đukanovića, koje se dogodilo na Banjici 2020. godine, sudi se braći Petru, Radovanu i Urošu Rakočeviću, a Perenčevićevo ime je u slučaju više puta pominjano. Njega su navodili kao osobu koja je započela sukob koji je i doveo do ubistva.


FOTO: MILAN ILIC / RINGIER

Otac braće Rakočević je u vreme kada su uhapšeni tvrdio da je njegove sinove maltretirao navijač rada Luka Perenčević, koji je, kako je rekao, bio “strah i trepet na Banjici”.

R.R. je tada ispričao da je ubijeni napao, a potom i nožem izbo dvojicu njegovih sinova, a da je dok su ležali u bolnici terorisao njihove prijatelje, kako bi došao do njih i “završio posao”.

– Tražio je da im kažu njihovu adresu i da ih pozovu i namame kako bi mogli odmah na licu mjesta da ih likvidiraju – tvrdio je muškarac.

Luka je ubijen u ponedjeljak oko 11.30 u bokserkom klubu na kod zgarde u kojoj živi njegova porodica na Banjici. Napadač je do lica mesta došao motorom, prerušen u dostavljača hrane, ušao je u prostorije kluba i sasuo kišu metaka u Perenčevića, koji je od posljedica ranjavanja preminuo na licu mjesta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79