Komšije pomažu BiH: Obuka u pristupnim pregovorima EU, ne ponoviti tuđe greške

U sklopu priprema za pregovore o pristupanju Europskoj uniji, Direkcija za evropske integracije u saradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske organizirala je obuku u Sarajevu pod nazivom “Pripreme za pretpristupne pregovore s EU – iskustvo Hrvatske”.

Ova obuka, prva u nizu od deset planiranih u 2024. godini, omogućila je državnim službenicima iz Bosne i Hercegovine da se upoznaju s iskustvima Hrvatske u pregovorima za pristupanje Europskoj uniji.

Direktorica Direkcije za evropske integracije, Elvira Habota, i ambasador Republike Hrvatske u BiH, Ivan Sabolić, otvorili su obuku uvodnim obraćanjima.

Cilj je bio prenijeti naučene lekcije i iskustva Republike Hrvatske tokom pregovora s Europskom unijom, pružajući tako korisne smjernice i informacije za Bosnu i Hercegovinu u procesu europskih integracija.

Saradnja između Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske datira od 2012. godine, a ova obuka predstavlja još jedan korak u nizu uspješnih projekata i programa saradnje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79