Komšije u Zvorniku pucale iz oružja uz pjesmu “Ne volim te Alija”, iz policije poručuju: ,,Nije se dogodilo!”

Suživot u istočnoj Bosni jedna je od tema koja se godinama provlači kroz medije u BiH.

Portal Crna Hronika otkriva još jednu skandaloznu priču iz Zvornika. Naime, redakciji našeg portala stigla je priča iz Zvornika, snimljena u noći sa 6. na 7. januar 2021. godine, kada se obilježavao Badnji dan i doček pravoslavnog Božića.

,,Preko dana je komšija svojim vozilom ,turirao’ ispred stana i puštao nacionalističku muziku jako glasno, a navečer su puštali nacionalističke pjesme i pucali iz vatrenog oružja. Supruga prijatelja koji radi u inostranstvu zbog straha sebe i malodobnog djeteta starosti 2 mjeseca bila je prinuđena da pozove pripadnike MUP-a RS, PS Zvornik”, kaže za naš portal ovaj anonimni čitaoc.

Pripadnici MUP-a izašli su na teren, uzeli izjavu, a onda je uslijedio i skandalozan odgovor.

Naime, iz Tužilaštva 30ak dana poslije dolazi rješenje da nema osnova za krivično djelo, te da to komšija nije uradio. Za svjedoke je naveo svoju punicu i prijatelja.

 

,,Kontaktirali smo i komšiju policajca da upozori gospodina za vrijeme tih dešavanja, na šta je komšija policajac rekao da on nije ničija dadilja, te da za sve ostalo pozove 122”, završava naš izvor.

Ovo je još jedan napad na Bošnjake u manjem bh. entitetu, a očekujemo reakcije vladajućih struktura koji bi trebali ovaj slučaj revidirati, oštro osuditi i sankcionisati.

U nastavku pogledajte video klip iz Zvornika:

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79