Regija BiH Komšije zabrinute zbog osobe pozitivne na COVID-19 koja ne poštuje izolaciju

Komšije zabrinute zbog osobe pozitivne na COVID-19 koja ne poštuje izolaciju

Stanovnici sarajevskog naselja Logavina posljednjih dana zabrinuti su zbog činjenice da je jedna osoba pozitivna na koronavirus i uprkos molbama komšija svakodnevno se nesmetano kreće.

– U pitanju je specifična situacija koju smo pokušali riješiti sa nadležnima. Riječ je o peteročlanoj porodici (identitet poznat redakciji), čiji su članovi gluhonijemi, a otac je pozitivan na koronavirus. Naravno da želimo da spriječimo širenje virusa, ali i da pomognemo našim komšijama. Upozorili smo nadležne na ovaj slučaj, ali dolazi do prebacivanja odgovornosti od civilne zaštite, policije, općine… Nadamo se da će ovaj slučaj biti stavljen pod kontrolu – kaže Ekrem Kaljanac, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Logavina.

Kaljanac: Želimo da spriječimo širenje virusa

Arman Šarkić, portparol Domova zdravlja Kantona Sarajevo, za Faktor je dao izjavu u vezi s tom situacijom.

– U evidenciji za zdravstvenu zaštitu u naselju Logavina nalazi se ta porodica. Mi smo njima pružili zdravstvenu zaštitu kao i ostalim osobama. Pomenuta osoba je gluhonijema, tako da medicinska sestra sa njim komunicira putem SMS poruka. Mi smo u zdravstvenom smislu poduzeli sve što je potrebno – kaže Šarkić.

I na tome se, za sada, priča završava, a problem stanovnika Logavine i dalje ostaje prenosi Faktor.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79