Konačno došli na red: U Sarajevu će sutra biti vakcinisano 350 farmaceuta

U Kantonu Sarajevo će sutra protiv koronavirusa biti vakcinisani apotekari koji odavno urgiraju na nadležne da ih prepoznaju kao priroritet za vakcinaciju s obzirom na to da nisu medicinski radnici, a svakodnevno se susreću sa zaraženima.

Koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo Ademir Spahić kazao je za Klix.ba da je iz Javne ustanove Apoteke Sarajevo dostavljen spisak od 200 radnika koji su prioritet za vakcinaciju, dok je Komora Magistara Farmacije dostavila spisak od 150 radnika iz privatnih apoteka u Sarajevu.

Otkako je počela vakcinacija protiv koronavirusa u Kantonu Sarajevo imunizacijom medicinskih radnika, apotekari su izlazili u javnost nezadovoljni što nisu dio ove prioritetne grupe, pogotovo zbog toga što su u svakodnevnom kontaktu sa zaraženima koji dolaze po lijekove i testove.

Nakon medicinskih radnika, na vakcinaciju su pozivani stariji od 75 godina, a zatim i hronični bolesnici, no sada se otvorila mogućnost i za imunizaciju farmaceuta.

Također, novinari stalno urgiraju na to da budu označeni kao prioritetna grupa s obzirom na to da svaki dan izvještavaju sa terena i moraju biti na mjestima na kojima ima i veći broj ljudi, kako bi pravovremeno obavještavali javnost o događajima. Još uvijek nema naznaka da bi novinari u Kantonu Sarajevo uskoro trebalo da dođu na red za vakcinaciju, dok su u nekim kantonima već vakcinisani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79