Konačno: Katar ukida vize za građane BiH

Državljanima Bosne i Hercegovine bit će ukinute vize prilikom putovanja u Katar, dogovoreno je na današnjem sastanku ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića sa premijerom Države Katar Abdullahom bin Nasser bin Khalifa al Thanijem, održanom u Dohi.

Sa premijerom Al Thanijem, koji je ujedno i ministar unutrašnjih poslova Države Katar, razgovarano je i o unaprijeđenju saradnje u oblasti sigurnosti.

Dogovoreno je da se na osnovu postojećeg Sporazuma o policijskoj saradnji ti odnosi ubuduće intenziviraju. Posebno je naglašena potreba razmjene iskustava, koje će se realizovati kroz zajedniučke obuke policijskih službenika BiH i Katara.

S obzirom da je Katar domaćin Svjetskog prvenstva u nogometu 2022.godine, dogovoreno je učešće policijskih službenika iz BiH u sigurnosnim pripremama ovog događaja i prijenos iskustava u organizaciji i osiguranju velikih sportskih i drugih događaja.

U delegaciji BiH, pored ministra Mektića bili su i direktori SIPA-e i OSA-e Perica Stanić i Osman Mehmedagić a sastanku je prisustvovao i savjetnik emira Države Katar za nacionalnu sigurnost Mohammed bin Ahmed al-Misnad.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79