Konačno rješenje problema: Deblokirani računi zdravstvenih ustanova u Konjicu

Deblokirani su računi zdravstvenih ustanova u Konjicu, potvrđeno je za N1.

“Deblokirano je”, kratko je za N1 rekao Dženan Lepara, direktor bolnice Konjic.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), potvrdili su za N1, da provode određene istražne radnje, budući da se punih 14 godina nisu uplaćivali doprinosi za uposlenike.

“Federalna uprava policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te će nakon istih uputiti adekvatan izvještaj nadležnom tužilaštvu. U ovoj fazi ne možemo dati više informacija”, rečeno je iz FUP-a.

Podsjetimo, ljekari su jučer najavili da će uručiti otkaze ako danas ne budu deblokirani računi. Jučer je Konjicu Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH održao press konferenciju. Zahtjevi uposlenika Opće Bolnice i Doma zdravlja su bili jednostavni: deblokada računa i uplata plata. Ukupan dug je 22 miliona. Dug se nagomilava od 2008. godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79