Konačno uklonjen sporni reklamni displej u centru Sarajeva

Displej postavljen na objektu pod zaštitom Kantonalnog zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa u sarajevskoj ulici Danijela Ozme konačno je uklonjen nakon višemjesečnog sporenja.

Tokom kontrole terena, utvrđeno je da je u Ulici Danijela Ozme 12 nelegalno postavljen displej, te je u skladu sa time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure. S obzirom da je riječ o potpuno nelegalnom displeju, a nakon provedenog postupka inspektorata, Općina Centar je izdala nalog za uklanjanje.

“Općina Centar Sarajevo je u protekle dvije godine snažno krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje općenito. Putem inspektorata Općine Centar procesuirano je na desetine nelegalno postavljenih displeja i bilboarda, a donesene su i odluke kojima se reguliše ova oblast”, kaže se u saopćenju općine.

Navodi se da općina snažno zalaže za urbanizaciju i izgradnju, ali apeluje na sve marketinške agencije da bilboarde, displeje i panoe postavljaju samo u skladu sa odobrenjima nadležne općinske službe.

“U suprotnom, Inspektorat Općine Centar će u skladu zakonskim procedurama otpočeti postupak uklanjanja. Nadležne službe Općine Centar će nastaviti voditi započete upravne postupke u ostalim predmetima u skladu sa zakonom, a Općina Centar je odlučna da procesuira sve nelegalne sadržaje i građevine na svom području”, zaključuje se iz Općine Centar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79