Konaković: Ako je tačno da Davor Pehar opstruira nabavku vakcina, krivično ćemo ga goniti

Nakon što je Fadil Novalić, premijer Federacije BiH otkrio da Zavod za javno zdravstvo FBiH još nije potpisao ugovore sa dobavljačima za nabavku vakcina protiv Covida-19 iako im je dostavljena sva dokumentacija, oglasio se i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde.

– Ako je tačno da Davor Pehar opstruira nabavku vakcina, učinit ćemo sve što možemo da ga krivično gonimo zbog ugrožavanja života građana BiH – napisao je Konaković.

Podsjetimo, premijer Novalić je sinoć za “Avaz” kazao da je Zavod za javno zdravstvo jučer do kraja dana morao po odluci Vlade FBiH da potpiše ugovore sa Krajina group d.o.o i MGM Farm.

– Dao sam nalog da rade sutra i prekosutra (danas i sutra, op.a.) i da do 10 sati u ponedjeljak me izvijeste da su ugovori potpisani. Ja sam još jutros (jučer, op.a.) poslao pisma namjere za obje firme – kazao je Fadil Novalić za “Avaz”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79