Konaković: Bakir nema 50 posto podrške ni u stranci, a kamoli u narodu

Iako je do izbora ostalo nešto više od godinu, već sada se vode polemike ko bi mogli biti biti novi članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Posebno se to odnosi na izbor člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, s obzirom da bi se u ovoj utrci moglo pojaviti najviše “zvučnih” imena.

Oslobođenje je provelo anketu u kojoj smo čitaoce pitali “Da se danas održavaju izbori, za koga biste glasali za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda?” Na uzorku od oko 10.000 onih koji su glasali, predsjednik SDA Bakir Izetbegović je osvojio oko polovine glasova. Skoro tri puta manje, 17 posto, osvojio je Denis Zvizdić, dok je predsjednik NiP-a Elmedin Konaković osvojio 11 posto glasova.

S obzirom da je na društvenoj mreži Instagram Konaković daleko bolje “prošao” nego u anketi Oslobođenja, zamolili smo ga da prokomentariše ovakve rezultate.

– Ja sam bio u toj stranci i znam kako funkcioniše armija botova. Znam da organizacije mladih imaju obavezu da učestvuju u takvim anketama i glasaju. Međutim, ti rezultati nisu relevantni. Bakir nema 50 posto podrške ni u stranci, a kamoli u narodu, kazao je za Oslobođenje Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79