Konaković dao odgovor: Ko će u utrku za Predsjedništvo BiH – Denis Zvizdić ili on?

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin konaković rekao je sinoć u “Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem” da ima pozitivno mišljenje o potpredsjedniku SDA Denisu Zvizdiću, ali nije konkretno odgovorio na njegov mogući prelazak u ovu stranku.

Stvari se na političkoj sceni brzo mijenjaju, šta će se desiti za par mjeseci teško je predvidjeti. Ja sam svakako zagovornik da ‘četvorka’ ima svog kandidata za Predsjedništvo BiH. Nemam ništa protiv da to bude prijedlog nekog od naših partnera”, rekao je Konaković.

Prema tvrdnjama Konakovića, on lično ne pretenduje na tu funkciju. Istakao je da sebe trenutno vidi na nekoj od izvršnih funkcija koje su ipak operativnije od Predsjedništva BiH, i koje omogućavaju da se završi „pospremanje“ koje je počelo na političkoj sceni.

“U NiP- u i “četvorki” sada već ima dovoljno kompetentnih i kvalitetnih kadrova za ovu časnu funkciju. Nama je trenutno prioritet da nastavimo širenje političkog projekta po BiH, a ako se ocijeni da bih ja trebao ući u utrku za Predsjedništvo BiH bio bi spreman i na to”, istakao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79