Konaković: Denis Zvizdić ne prelazi u NiP

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je u razgovoru za TVSA kako Denis Zvizdić neće preći u ovu stranku. Barem ne još.

Konaković je naveo kako nije znao da će Denis Zvizdić napustiti SDA. Međutim, takav potez Zvizdića ga nije posebno iznenadio, jer je na “neki način to najavljivao”.

“Nisam krio da sa Zvizdićem imam veoma korektan odnos. Sreli smo se nekoliko puta u zadnjih nekoliko godina”, kazao je Elmedin Konaković za TVSA.

Na pitanje da li Zvizdić prelazi u NiP, lider ove stranke je kazao kako takva vijest ne bi bila sakrivena od javnosti.

“Svakako bi sazvali press konferenciju i objavili vijest o prelasku, da se to desilo. Ali nije. Nemam informaciju da Denis Zvizdić prelazi u NiP”, istakao je Konaković.

Zaključio je i kako je Zvizdićev odlazak iz SDA potvrda priče “koju su pričali prije tri godine”.

Elmedin Konaković je na kraju kazao kako mu je na “momente i žao” ovoga što se dešava u SDA. Govoreći o svojoj kandidaturi za člana Predsjedništva BiH zaključio je kako sa ovakvom SDA “Bakir (Izetbegović) neće biti favorit u ovoj utrci”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79