Konaković: Desetine miliona maraka neplaćenih komunalnih usluga završi u rukama tajkuna

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na svom Facebook profilu napisao je da će na prvoj narednoj sjednici uputiti inicijativu da se prekine saradnja sa svim ugostiteljskim objektima, hotelima i drugim pravnim subjektima koji imaju dugovanja za komunalne usluge ili ne dozvoljavaju kontrolu potrošnje.

“U ovim se objektima održavaju seminari, kongresi, promocije, kao i drugi oblici poslovne saradnje. Ministarstva, preduzeća, ustanove, zavodi i fondovi čiji je osnivač Kanton, ne smiju trošiti budžetski novac kod onih koji kradu i podrivaju sistem.

Zatražiću i da sva udruženja i drugi pravni subjekti koje finansiramo iz budžeta prekinu saradnju sa istim, sve dok svoje obaveze ne izmire i ne dozvole kontrolu.

Zatražiću da sastavni dio tenderske procedure budu potvrde o izmirenim računima za komunalne usluge, u svim nabavkama koje Kanton provodi”, napisao je Konaković.

Desetine miliona maraka neplaćenih komunalnih usluga završi u rukama tajkuna, kazao je Konaković i dodao da institucije troše budžetski novac, te poručio da se tako stanje mora drastično mijenjati.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79