Konaković: Kad si u SDA premijerska funkcija može i “nastavniku Fizičkog”

Nakon što su mnoge kritike upućene na račun Naroda i pravde zbog broja novih ministara u Vladi Kantona Sarajevo koji su završili Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, oglasio se i predsjednik ove stranke Elmedin Konakovića na svom Facebooku gdje je napisao kako Stranka demokratske akcije, prema njegovim riječima, vodi hajku protiv novih čelnika resora u glavnom gradu naše zemlje.

– Magistar menadžmenta u sportu bit će na čelu Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo. Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo vodit će borac, specijalac. Nagrađivan za hrabrost tokom odbrane od agresije na Bosnu i Hercegovinu. Doktorirao je menadžment na FASTO. DIF-ovac. Na čelu Ministarstva privrede Kantona Sarajevo bit će čovjek kojeg je 20.000 glasača u najmnogoljudnijoj općini u Sarajevu vidjelo kao načelnika. Menadžera. Dolazi iz realnog sektora. SDA vodi kampanju protiv Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja ovih dana, napisao je Konaković.

On dodaje da SDA minimizira navedeni fakultet i profesiju, ali i kompletan Univerzitet u Sarajevu.

– Bio sam na čelu Vlade KS kao DIF-ovac. Nije to smetalo da me predlože, samo sam tad bio SDA kadar. Kad si SDA, ne smeta. U toj vladi je obrazovanje vodio DIF-ovac. Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova je bio DIF-ovac, “nastavnik Fizičkog”. Trojica nas bilo u vladi, i sad su trojica, samo smo bili bolje raspoređeni u prvoj formaciji, imali smo poziciju premijera. Moju su diplomu na FASTO-u u dvodnevnom nadzoru kontrolisali inspektori po nalogu šefova iz SDA. Ispit po ispit, prijavu po prijavu.

Na temelju laži koje su kreirali mediji bliski režimu kako sam fakultet završio neregularno i mimo procedura. Sve je naravno bilo regularno, imam taj inspekcijski nalaz”, dodao je on i istakao kako menadžment u sportu na FASTO-u nije zvanje kojim postajete “nastavnik Fizičkog”.

– Ozbiljan nastavni plan, ozbiljni profesori i program koji proizvodi ozbiljan kadar. Mnogo kadrova iz SDA došlo je sa našeg fakulteta. Sve njih zajedno ponižavate, navodi lider NiP-a u svom obraćanju na Facebooku.

Podsjetimo da je ovih na račun NiP-a stigao određen broj kritika zbog toga što su čak tri nova ministra u Vladi KS završila FASTO, a zadnji od njih bio je Stjepan Kljuić koji je u gostovanju na Face TV-u kazao “da nije na svijetu nema da u nekoj vladi sjedi pet nastavnika fizičke kulture”.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79