Konaković: Kandidat SDA nema nikakvu šansu u utrci za člana Predsjedništva BiH

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković govorio je o brojnim aktuelnim političkim temama na konferenciji za medije u Sarajevu.

Konaković je za odnose u Trojci rekao da su dobri jer se komunicira direktno i korektno, a sve jer su zajednički ciljevi popravljanje životnog standarda građana.

“Ukoliko stranke Trojke budu imale više kandidata vodit će se bitka između nas za pobjedu, a ako budemo imali zajedničkog kandidata, desit će se sarajevski sindrom, da kandidata SDA pobijedimo dvostrukom razlikom. Ne postoji nikakva šansa da kandidat SDA pobijedi u utrci za Predsjedništvo BiH”, izjavio je.

Ovo je aktuelan trenutak u kojem moramo izanalizirati neke naše poteze, kao što je, kako je kazao, veleizdaja vezana za reviziju presude protiv Srbije za genocid.

“BiH ni na koji način nije zaslužila ovakav odnos Srbije, zbog toga prozivamo danas predsjednika Aleksandra Vučića. Zabrinjava dodatno jedna teza koja se potpuno izvrće, da je na sceni radikalizacija bošnjačkog naroda. Nas prozivaju za radikalizaciju, a pokazali smo toliko toga drugačijeg. Danas te velikosrpske mašinerije kreiraju laži, a pitamo ih da li se kod njih mogu desiti primjeri Srđana Mandića i Benjamine Karić”, kazao je Konaković.

Dodao je da ne sumnja u politiku Njemačke, ali je pozvao visokog predstavnika Christiana Schmidta da pojasni neke svoje neprecizne izjave.

Za današnje pretrese u slučaju “Dženana Memića” kazao je kako ima pomiješane osjećaje, jer ih je trebalo napraviti prije pet godina.

“Pozivam da s pažnjom pratimo slučaj i njegov razvoj”, izjavio je Konaković.

Osim Konakovića, na konferenciji za medije govorio je i politički direktor NiP-a Kemal Ademović, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79