Konaković: Kćerka Nijaza Musića je dobila posao u OSA-i. Tražim hitnu smjenu rukovodstva BH Telecoma

U prostorijama SDP-a održava se press konferencija lidera Trojke (SDP, Naša stranka i Narod i pravda) povodom aktuelne političke situacije u BiH.

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković, rekao je da je kćerka Nijaza Musića dobila posao u OSA-i te je pozvao medije da provjere kako je do ovoga došlo, javlja Avaz.

Podsjećamo, Narod i Pravda je u decembru prošle godine izbacila iz svoje stranke Nijaza Musića koji je zastupnik u Skupštini BPK, jer je glasao za listu SDA prilikom izbora delegata za Dom naroda PFBiH.

Također, zatražio je od Suda da sve preletače provjeri, ali i njih da li je bilo neprimjerenih kontakata.

– Vrijeme je da zatražimo da se sastanemo s tužiocima i vidimo šta rade po ovim prijavama. Danas je trenutak kada javnost mora shvatiti da tobožnja briga za narod ne postoji nego je paravan za korupciju – rekao je Konaković i nastavio:

– Trazim da se hitno smijeni rukovodstvo BH Telecoma. Ono što vidite ovih dana nije slučajno, da BiH posjećuju važni ljudi, borili smo se godinama da se vrati pažnja američke administracije na BiH. Snažna je poruka kada državni sekretar kaže da štiti građane BiH – rekao je Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79