Konaković: Koalicija na nivou FBiH je stabilna, uskoro imena ministara u Vladi FBiH

Ministar vanjskih poslova i lider NiP-a večeras se u Mostaru sastao sa gradskom organizacijom “Narod i pravda Mostar” gdje je rekao kako je koalicija u FBiH stabilna i da će javnosti uskoro biti poznata imena mistara.

Tokom njegovog razgovora sa prisutnima govorio je o svojim prvim aktivnostima kao ministra vanjskih poslova te prisutne upoznao sa aktuelnom političkom situacijom i procesom formiranja vlasti na svim nivoima.

Također, govorio je i o stanju koje je zatekao u ministarstvu vanjskih poslova ali i budućim projektima, inicijativama itd. Naglasio je da je najvažnije da se desi promjena na nivou Federacije BiH, tačnije, mora se desiti rasterećenje realnog sektora, zdravstva, obrazovanja i turizma.

Konaković je istakao da su sve optužbe sistema koji svake godine otjera grad ljudi van BiH “pale u vodu” s obzirom na to da za navedene nema dokaza.

Pored Konakovića, prisutnima se obratio i predsjednik gradske organizacije NiP-a Mostar i zastupnik u Vladi HNK Omer Hujdur koji je izričito kazao kao NiP Mostar ili NiP HNK neće ići u vlast pod bilo koju cijenu, odnosno, sa onima koji nemaju jasan plan i program djelovanja te sa onima koji će htjeti oslabiti položaj Bošnjaka ali i svih drugih naroda na ovim prostorima.

Nakon okruglog stola, održan je i sastanak ministra Konakovića sa privrednicima HNK koji su se odazvali u značajnom broju.

Ministar Konaković iznio je svoja lična opažanja o ekonomiji u BiH kazavši kako je težak ambijent za rast realnog sektora u našoj zemlji.

Istakao je i da je politička stabilnost olakšica za razvoj privrede  te da će se zalagati za relaksiranje nameta za realni sektor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79