Konaković kod Isaka na sastanku: “Osmijeh na licu i razgovor o sigurnosnoj situaciji u Federaciji”

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa Elmedinom Konakovićem, ministrom vanjskih poslova BiH u sjedištu Federalnog MUP-a, gdje su razgovarali o sigurnosnoj situaciji.

Ministar Konaković upoznao je ministra Isaka o sigurnosnim trendovima na globalnom nivou. Ministar Isak upoznao je ministra Konakovića sa aktivnostima koje poduzima na unapređenju sigurnosne situacije te o izmjenama legislative kojom se reguliše rad Ministarstva.

Ministar Konaković pohvalio je rad ministra Isaka posebno u dijelu koji se odnosi na Uredbu o dodjeljivanju i oduzimanju činova policijskim službenicima Federacije Bosne i Hercegovine koju je usvojila Vlada Federacije BiH na prijedlog ministra Isaka i kojom će biti omogućeno napredovanje policijskih službenika.

Uredbom će također biti omogućeno da se nakon penzionisanja policijskih službenika spriječi nedostatak policijskih službenika i da se ta mjesta popune postojećim kadrom, a što je izazov sa kojim se susreću sve policijske agencije u BiH.

Ocjenjeno je kako je saradnja između Federalnog MUP-a i Ministarstva vanjskih poslova BiH izvrsna i kako će se nastaviti unaprjeđivati i u narednom periodu.

Ministar Isak se zahvalio ministru Konakoviću na aktivnostima koje poduzima na međunarodnom planu i izgradnji pozitivnog imidža BiH u svijetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79