Konaković: Košarca čeka nesanica kad vidi s kim se sastajemo i šta dogovaramo u Dubaiju

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je, uoči puta na Sajam “EXPO” u Dubai, da je propao još jedan pokušaj SNSD-a i Košarca da pokažu kako BiH ne funkcioniše.

Kako je rekao Konaković, na Expo-u je trebalo pokazati jedan prazan štand, onaj na čijem se jarbolu vijori zastava BiH.

“Proces skoro doveden do kraja, a onda naprasno otkazivanje. Od svih štandova da prazan bude samo naš. Zahvaljujući prijateljima iz UAE pravi se presedan i KS preuzima organizaciju. Košarac negoduje, piše pisma kako tako ne može. Zastava BiH se ipak zavijori na spektakularnoj manifestaciji, štand neće biti prazan”, kaže Konaković.

Dodao je da je Organizacioni odbor pozvao najviše zvaničnike BiH da predvode delegaciju.

“Pozvani su Željko Komšić, Šefik Džaferović, Bisera Turković, gradonačelnici Banje Luke, Mostara i Sarajeva. Komšić i Džaferović ne idu, Turković šalje šefa kabineta. Pozvani su jer je tako red, jer ne gledamo na to politički i stranački. Zašto ne ide baš niko od nabrojanih, treba njih pitati”, dodaje lider NiP-a.

Dodao je da putuje danas s delegacijom u Dubai.

Otkazivanje nastupa na Expo Dubai bio je još jedan pokušaj SNSD-a i Košarca da pokažu kako BiH ne funkcioniše.

Na…

Posted by Elmedin Konakovic on Srijeda, 15. decembar 2021.

“Putuje mnogo ljudi koji će prezentirati potencijale naše BiH. Bit ćemo dio svijeta, BiH je država koja funkcioniše. Javit ćemo se s EXPO-a u svoju domovinu i prenijeti utiske. Znam da Košarca čeka nekoliko dana nesanice kad vidi s kim se sastajemo i kakve ekonomske aktivnosti najavljujemo. Tužno je što će besane noći imati i Košarčevi koalicioni partneri, čemerno je”, zaključuje Konaković.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79