Konaković: Miloševićev potparol je po ko zna koji put pokušao Bošnjake radikalizirati

Konaković: Miloševićev potparol je po ko zna koji put pokušao Bošnjake radikalizirati


“Po ko zna koji put je portparol Slobodana Miloševića pokušao Bošnjake u BiH radikalizirati i povezati sa terorizmom. Nije Ivica Dačić jedini, pokušavali su i drugi”

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković reagovao je na izjave predsjednika Narodne skupštine Srbije Ivice Dačića koji je kazao da “nisu Srbi učestvovali u rušenju kula u New Yorku, nego američki favoriti mudžahedini iz BiH, koje su pomagali svih ovih godina”.

-Po ko zna koji put je portparol slobodana miloševića pokušao Bošnjake u BiH radikalizirati i povezati sa terorizmom. Nije Ivica Dačić jedini, pokušavali su i drugi. Život mu prolazi u relativiziranju genocida i krvavih zločina u BiH, kreira javnu scenu u kojoj djecu u Srbiji i RS-u uče da su pozitivne ličnosti krvnici koji su djecu po Bosni i Hercegovini ubijali. Ratne zločince štite, jedan im takav liječi građane Novog Sada, mnogi se slobodno po Srbiji šetaju. Murale posvećene ratnim zločincima policija čuva.

-U svakoj je haškoj presudi Dačić tražio prostor da opravda postupke krvnika miloševića, tako već godinama. Nije naravno uspio, kao što nikad neće uspjeti Bošnjake poistovijetiti sa terorizmom. Moraće ubrzo, nadam se, dati odgovore na dokumente iz Haga u kojim se dokazuje povezanost Srbije sa zločinima u BiH. Ukaz kojim je unaprijeđen ratko mladic u čin general-pukovnika, potpisan od predsjednika SR Jugoslavije u junu 1994. godine. Ukaz kojim se sa evidencije profesionalnih vojnika Vojske Jugoslavije skidaju ratko mladić, krstić, simić, talić, pandurević i jos 20ak oficira, u junu 2001. godine. Pravo i pravda često nisu isto.

-U postupcima u Hagu su Dačić i njemu slični uspjeli pravnim procedurama sakriti istinu, privremeno. Značajnu pomoć su imali od naših, domaćih kukavica i neznalica.Krah revizije presude protiv Srbije dao je krila negatorima genocida i zagovornicima raspada BiH. Živim sa nadom da je krah revizije posljedica neznanja, a ne nešto drugo. U tom smo pravnom procesu poraženi, nisu istini dozvolili da izađe na vidjelo. U nekim će drugim procesima istina pronaći svoj put jer naša borba za istinu nikad neće prestati. Tad će biti potpuno jasno da je povezivanje Bošnjaka sa terorizmom samo paravan laži kojim se kriju nedjela Dačića i njegovih šefova. A mnogo ih je promijenio, napisao je Konaković u svojoj reakciji na Facebooku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija