Konaković: Moramo trčati uzbrdo s Dodikom na leđima

Narod i pravda neće ništa kočiti već samo davati pun gas“, rekao je to Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde i ministar vanjskih poslova BiH tokom današnje konferencije, komentirajući izjavu Predraga Kojovića koji je kazao kako Naša stranka neće glasati za izbor novog ministra finansija Srđana Amidžića.

“Davat ćemo puni gas po cijenu da se kao politička partija, zbog želje da ljudima u BiH poboljšamo uslove života, tim punim gasom zabijemo u zid. Imamo svoje stavove. Reagovali smo na neprimjerene izjave i uvrede. Ako ćemo se ponovo vratiti u svoje jazbine i ponovo nadmudrivati iz svojih baza, nemaju ljudi i od toga ništa”, izjavio je Konaković, dodavši da ne može tumačiti izjave svojih kolega s kojima se ne viđa često.

“Znali smo da s Dodikom na leđima moramo trčati uzbrdo i mijenjati stvari. Mi još imamo energiju i volju da to radimo. Mi nismo neko ko na dnevnoj bazi odgovara na provokacije i konflikte i ko bi se svaki dan svađao i blokirao, drugačije smo ušli u tu priču. Prenio sam iskustva iz razgovora s velikim silama i jasno smo objasnili dva moguća kolosijeka – jedan je kolosijek saradnje, da nam se otvore pristupni fondovi, zajedničko tržište EU. Istovremeno, niko neće trpiti udar na Ustavni sud i ustavni poredak i ovo je poruka za Milorada Dodika da shvati da cijeli entitet RS ovakvim načinom ide u izolaciju”, izjavio je Konaković.

Naglasio je da su danas, ipak, imali funkcionalnu sjednicu, a kako je rekao, situacija je sada potpuno jasna. Konaković je danas rekao da su pokazali koliko je bilo važno da “ne radikaliziraju, ne provociraju i ne svađaju se niti daju alibi za takvu vrstu politika”. Smatra da su na takav način uspjeli osvjetliti političku scenu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79